Wonen & regelingen voor de buurt

Meest bezocht onder Adres

Verhuizen binnen Nederland

Als u binnen of naar de gemeente Apeldoorn verhuist, dan moet u de verhuizing doorgeven. Doe dit niet eerder dan 4 weken voor en niet later dan 5 dagen na de verhuizing. Geeft u de verhuizing later door? Dan wordt de datum waarop de gemeente uw verhuizing ontvangt gebruikt als verhuisdatum.

Verhuizen naar het buitenland (emigratie)

Gaat u in het buitenland wonen? Of bent u in een periode van 1 jaar langer dan 8 maanden in het buitenland? Dan moet u zich laten uitschrijven bij uw gemeente. Blijven er gezinsleden op uw huidige adres in Nederland achter? Dan moet u zich persoonlijk melden bij de gemeente.

Briefadres

Als u geen vaste woonplek hebt of als u in een instelling woont kunt u een briefadres aanvragen. Dit is het woonadres van een familielid, vriend of kennis met wie u afspreekt dat diegene uw post ontvangt. Deze persoon zorgt ervoor dat u uw post persoonlijk krijgt. U vraagt het briefadres aan in de gemeente waar de briefadresgever staat ingeschreven.

Verhuizing vanuit het buitenland naar Apeldoorn (immigratie)

Verhuist u vanuit het buitenland naar Apeldoorn? Geef dit dan binnen vijf werkdagen persoonlijk door aan de balie in het stadhuis. Dit kan alleen op afspraak. U wordt dan ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Ook wanneer u in een half jaar minimaal 4 maanden in Nederland blijft, schrijft u zich in.

4 overige producten. Ga naar Adres

Meest bezocht onder (Ver)huren

Huurwoning

Als u een huurwoning zoekt kunt u zich bij Woonkeus Stedendriehoek inschrijven.

Meldpunt ongewenst verhuurgedrag

Verhuurders en -bemiddelaars moeten zich houden aan de Wet goed verhuurderschap. Houdt uw verhuurder of bemiddelaar zich niet aan deze regels? Dan kunt u dit melden. De gemeente onderzoekt uw melding en kan een waarschuwing of een boete aan de verhuurder of bemiddelaar geven.

Vergunning tijdelijke verhuur

Door de Leegstandwet kunt u uw leegstaande woning tijdelijk verhuren. Om uw woning te kunnen verhuren, heeft u wel een vergunning nodig van de gemeente waar de woning staat. Met een tijdelijke verhuurvergunning kunt u de betreffende woonruimte tot maximaal 5 jaar verhuren, tegen een redelijke vergoeding.

Omgevingsvergunning kamerverhuur

Bent u eigenaar van een woonpand en wilt u dit omzetten naar een pand waarvan u kamers verhuurt? Dan moet u een omgevingsvergunning kamerverhuur aanvragen.

0 overige producten. Ga naar (Ver)huren

Meest bezocht onder Duurzaamheid

Tegeltaxi: oude tegels gratis laten ophalen

We helpen u graag uw tuin groener te maken. Wij komen door heel Apeldoorn gratis de tegels ophalen die u zelf uit uw tuin verwijdert. Voorwaarde is dat u uw oude tegels niet vervangt voor nieuwe. Via deze pagina meldt u zich aan voor de ophaalservice, oftewel ‘de Tegeltaxi’.

Boompje erbij

Bomen brengen de natuur in de stad tot leven. Ze maken onze stad groener, geven verkoeling en houden het regenwater langer –vast. Ze bieden kleine dieren en insecten een thuis. Geen wonder dus dat we in Apeldoorn onze bomen koesteren. U kunt helpen door in uw tuin ruimte te maken voor een boom. Deze krijgt u van ons.

Duurzaamheidsdienst voor monumenten

Uw beschermde pand verduurzamen? Het verduurzamen van monumenten en beschermde panden vraagt een andere aanpak dan het verduurzamen van niet-monumenten. Erfgoed is een belangrijke kwaliteit van Apeldoorn. De gemeente Apeldoorn wil dan ook graag dat het verduurzamen van monumentale en beschermde panden zorgvuldig gebeurt, zonder al te veel schade en ingrijpende verbouwingen. Daarom denkt de gemeente Apeldoorn graag met u als eigenaar, mee. Een adviseur Cultuurhistorie komt hiervoor bij u langs.

Energiefonds Apeldoorn

Gemeente Apeldoorn heeft in 2018 het Energiefonds Apeldoorn opgericht om bedrijven, instellingen en organisaties te helpen die willen investeren in energiemaatregelen, en voor de financiering daarvan niet terecht kunnen bij reguliere financieringsinstellingen.

7 overige producten. Ga naar Duurzaamheid

Meest bezocht onder Woningbouwkavels

Plaatsen van voorwerpen en/of (bouw-)materialen in de openbare ruimte

Of u nou gaat bouwen, verbouwen, aanbouwen of uw tuin op de schop neemt. In veel gevallen maakt u gebruik van de openbare ruimte, oftewel gemeentegrond. Denk bijvoorbeeld aan een puincontainer voor uw huis op de straat of bouwmaterialen die op de stoep worden gezet bij aflevering. Dit mag niet zomaar. In deze en in veel meer gevallen heeft u toestemming van gemeente Apeldoorn nodig.

Maatwerkvoorschrift geluidshinder

Als u meer geluid maakt dan op een bepaalde plek normaal is, dan heeft u misschien een ontheffing nodig. Bijvoorbeeld als u verbouwt of een tuinfeest geeft. Soms is het voldoende als u de overlast aan de gemeente meldt.

Handhaving (verzoek tot handhaving)

Wilt u dat de gemeente gaat handhaven op een bepaalde overtreding? U kunt dan een officieel handhavingsverzoek indienen. De gemeente is hierop verplicht een beslissing te nemen.

Woningbouwkavels

Een overzicht van gemeentelijke bouwkavels in Apeldoorn

9 overige producten. Ga naar Woningbouwkavels

Meest bezocht onder Voor de buurt

Joodse Gedenkstenen

Op sommige plekken in Apeldoorn liggen gedenkstenen. Deze stenen worden neergelegd ter nagedachtenis aan Joden die tijdens de oorlog zijn weggevoerd en omgebracht. Elk individu wordt herdacht op de plek waar hij of zij gewoond heeft. De gemeente steunt dit initiatief en stelt de openbare ruimte hiervoor beschikbaar.

Naamgeving straat, buurt of wijk

Het college van burgemeester en wethouders benoemt de openbare ruimte. Denk aan de naamgeving van nieuwe wijken, buurten, straten, pleinen, bruggen en viaducten en het eventueel wijzigen of intrekken van een naam.

Preventieadvies veilig wonen

Uw woning en woonomgeving kunnen (bijna) altijd veiliger. En u kunt het inbrekers ongetwijfeld moeilijker maken. Voor advies over een veilige woningomgeving kunt u terecht bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Subsidieregeling Gebiedsparticipatie

Gebiedsparticipanten kunnen jaarlijks subsidie aanvragen.

7 overige producten. Ga naar Voor de buurt

Meest bezocht onder Afval

Verhuispas afval

Als u binnen of naar de gemeente Apeldoorn verhuist, kunt u met de verhuispas gratis 400 kilo grofvuil (extra) wegbrengen. Als iemand overlijdt en er niemand anders op hetzelfde adres ingeschreven staat, komen de nabestaanden ook in aanmerking voor een verhuispas. De verhuispas is een extra service naast de milieupas.

Milieupas

Grof huishoudelijk afval dat niet meer bruikbaar is, kunt u wegbrengen naar afvalbeheerder Circulus-Berkel. U kunt het ook op laten halen. U hebt hiervoor een milieupas of afvalpas nodig. De pas is gekoppeld aan uw huisadres.

Huishoudelijk afval

Elk huishouden produceert afval, zoals groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval), plastic en restafval. Dit heet huishoudelijk afval. In de gemeente Apeldoorn zamelt Circulus dit afval gescheiden in.

0 overige producten. Ga naar Afval

Meest bezocht onder Gemeentebelastingen

Gemeentebelastingen

Eind februari ontvangt u het aanslagbiljet gemeentebelastingen van Tribuut.

0 overige producten. Ga naar Gemeentebelastingen
Uw Reactie
Uw Reactie