Drie van de vier westelijke sprengkoppen zijn al hersteld. De vierde valt samen met herstelde Orderbeek in de Zanderijweg. De Driehuizerspreng is als bovengrondse verbinding met de Grift aangelegd in een veelal brede parkachtige beekzone. Er wordt een haalbaarheidsstudie verricht naar de samenkomst van de Orderbeek, de zuidelijke sprengkoppen van de Driehuizerspreng en de Grift.
Driehuizerspreng Prins Willem Alexanderlaan
In het project Driehuizerspreng PWA-laan is de spreng bovengronds aangelegd langs de PWA-laan, met daarnaast een nieuwe groenstrook en een wandel/fietspad. De Driehuizerspreng is aangesloten op de Grift langs de PWA-laan. Het beekwater van de Driehuizerspreng blijft nu in het Griftsysteem, dit is positief. Schoon water blijft schoon en biedt goede kansen voor natuurontwikkeling. De spreng is passeerbaar voor vissen. Vroeger werd het beekwater ondergronds afgevoerd richting Apeldoorn Zuid, waarbij het vermengd kon raken met overstortwater vanuit het riool. In de beekzone zijn nieuwe bomen, struiken en wilde flora toegevoegd en het fietspad is verplaatst om meer ruimte te maken voor de beek.
Hoewel in 2016 de Driehuizerspreng tussen de Bronbeekhof en de Grift bij de Waterloseweg is aangelegd bereikte het water van de spreng de Grift aanvankelijk nog niet. De bodem was nog niet helemaal waterdicht. Vaak zorgt het water er zelf voor dat kleine krimpscheurtjes in het leem worden gedicht. Dat is hier ook gebeurd, net als bij de Orderbeek.