Overzicht van alle sociaal subsidieproducten
Voor het vergroenen en uitdagend maken van uw schoolplein kunt u de subsidie Schoolpleinen aanvragen.
Op deze pagina vindt u informatie over de subsidieregeling pilots jeugd SGGZ.
Alle kinderen verdienen een goede voorbereiding op de basisschool. Met de Subsidieregeling kosten peuteropvang krijgen ook peuters uit gezinnen die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag van het rijk de kans om naar een peuterspeelzaal te gaan. Dit geldt bijvoorbeeld voor peuters uit gezinnen waar één van de ouders niet werkt of de alleenstaande ouder arbeidsongeschikt is of geen werk heeft. Met de subsidie komen er gesubsidieerde plekken beschikbaar in de kinderopvang, waardoor de kosten voor ouders lager zijn. Wilt u voor uw kind gebruik maken van zo’n gesubsidieerde plek? Neem dan contact op met de kinderopvangorganisatie van uw keuze.
Gemeente Apeldoorn wil jonge kinderen een goede start in het leven geven. Daarom is er in Apeldoorn sinds 2021 de coalitie Kansrijke Start. De gezondheid voor, tijdens en na de geboorte heeft veel invloed op de lichamelijke en geestelijke gezondheid op latere leeftijd. Daarom gaat de aandacht uit naar de eerste 1.000 dagen van een kind.
Op deze pagina vindt u informatie over de subsidie Algemene voorzieningen Wmo en Jeugd.
Apeldoornse sportverenigingen kunnen op basis van de ondersteuningsregeling Sportinfrastructuur in aanmerking komen voor rentesubsidie op leningen van derden. Er is geen maximum bedrag voor de lening en de gemeente vergoedt 50% van de rente.
Organisaties/particulieren kunnen subsidie aanvragen voor eenmalige initiatieven die bijdragen aan een van de beleidsdoelen van de gemeente. Hebt u een goed initiatief en valt dit niet onder de al bestaande regelingen?
Met een diploma op zak is een jongere beter voorbereid op de toekomst. Elk kind heeft recht op onderwijs. Kinderen gaan vaak vanaf 4 jaar naar school. Tussen de 5 en 18 jaar zijn jongeren verplicht om onderwijs te volgen, totdat ze een startkwalificatie hebben (Havo, vwo of mbo2 diploma). Voor leerlingen van 5 tot 16 jaar heet dit leerplicht, voor jongeren tussen 16 en 18 jaar kwalificatieplicht. Een leerplichtambtenaar van de gemeente houdt toezicht op de naleving van de leerplichtwet. Kunt u ondersteuning gebruiken bij problemen met schoolinschrijving, schoolgang, passend onderwijs of jeugdzorg? De leerplichtambtenaar helpt u bij het zoeken naar oplossingen in het recht op onderwijs.