Binnen de gemeente Apeldoorn willen we een E-novation hub open zetten waarin met verschillende (regionale) partijen, waaronder Cirkelwaarde, wordt samengewerkt om tot een reductie van de hoeveelheid E-waste te komen. De E-novation hub richt zich op business to business (B2B).
Naast dat er een regionale samenwerking is, is er ook een internationale samenwerking (Interreg NWE-ShareRepair). De internationale samenwerking richt zich op het vergroten van de reparatie en hergebruik markt en heeft als focus de business to consumer (B2C) en consumer to consumer (C2C) markt. In dit consortium zitten partijen uit Ierland, Engeland, Duitsland, België en Nederland.
Dit project wordt in het kader van het INTERREG-programma financieel ondersteund door de Europese Unie en de INTERREG-partners.
Doelstelling ShaRepair
Het grote maatschappelijke doel is om het aandeel AEEA te verminderen met 13,5 ton per jaar in repair cafés en met 175 ton per jaar in Apeldoorn. De belangrijkste uitkomst van het project is een geïntegreerde benadering voor het ondersteunen van de zelfredzaamheid van burgers, ondersteund door een digitale infrastructuur (apps) die ondersteuning biedt voor zelfherstel, samen herstellen (in repair cafés of repair centres) en herstellen met professionele ondersteuning. Om deze infrastructuur ook na het aflopen van het project te blijven gebruiken zullen bedrijfs- en beleidsmodellen worden ontwikkeld met het oog op het opzetten van een permanent Europees Platform met beschikbare, openbare data over reparatie van AEEA.