Voertuig weggesleept: wat nu?

Waarom wordt een voertuig weggesleept?

Voertuigen kunnen worden weggesleept als sprake is van een overtreding van de Algemene plaatselijke verordening Apeldoorn, de Wegenverkeerswet en/of de Wegsleepverordening.   

De meest voorkomende redenen om weg te slepen zijn:

  • Het voertuig staat op een plek waar dat niet toegestaan is, bijvoorbeeld een laad- en losplek of, in een parkeervak voor (speciale) vergunninghouders
  • Het voertuig is defect of het is een wrak
  • Er is sprake van een hinderlijke of gevaarlijke situaties, bijvoorbeeld als een voertuig de doorgang belemmert.
  • Het betreft een voertuig langer dan 6 meter of een aanhangwagen die langdurig die langdurig is geparkeerd binnen de bebouwde kom.

Wat moet u doen als uw voertuig is weggesleept?

  1. Haal uw voertuig op: Zorg ervoor dat u uw voertuig zo snel mogelijk ophaalt om extra kosten te voorkomen. Neem uw legitimatiebewijs en kentekenbewijs mee.
  2. Betaal de kosten: de kosten voor het wegslepen en de opslag moeten worden betaald voordat u uw voertuig kunt meenemen.

Waar kan ik mijn voertuig ophalen?

Als uw voertuig is weggesleept, wordt dit opgeslagen bij een door de gemeente erkend wegsleepbedrijf. Voor onze gemeente is dat:

Wolves Autoberging B.V.
Ecofactorij 3B, 7325 WZ Apeldoorn
Telefoon: 0546-571801
Noodnummer: 06 26899229

Neem contact op met Wolves om te informeren hoe u uw voertuig op kunt halen. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs en de kentekenpapieren van uw voertuig mee te nemen.

Wat zijn de kosten voor het wegslepen?

De kosten voor het wegslepen en de opslag van uw voertuig worden aan u doorberekend. De kosten bestaan uit:

  • Wegsleepkosten: dit zijn de kosten voor het feitelijk wegslepen van het voertuig. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de situatie, maar bedraagt minimaal € 226,73
  • Kosten voor het stallen: dit zijn de kosten voor het opslaan van uw voertuig. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de situatie, maar bedraagt minimaal Dit bedraagt per etmaal of een gedeelte daarvan € 17,00.

Wat gebeurt er als u uw voertuig niet ophaalt?

Als u uw voertuig niet op tijd ophaalt, heeft de gemeente het recht om het voertuig te verkopen of te laten slopen. In dat geval worden de kosten voor het wegslepen, opslag en eventuele verkoop of sloop alsnog op uw verhaald.

Bezwaar maken tegen het wegslepen van uw voertuig?

Als u het niet eens bent met het wegslepen van uw voertuig, kunt u bezwaar maken.

Vragen?

Heeft u vragen over het wegslepen van voertuigen? Neem dan contact op met de gemeente via het algemene telefoonnummer 14 055. Wij helpen u graag verder.

Uw Reactie
Uw Reactie